Együtt derűs szívvel a közösségért és önmagunkért!

Vidám Nők Klubja

Taksony
06204485421
vidamnokklubja@gmail.com

Élmények a Tavaszi Családi Piknikről

2013.04.22 12:04

Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom (akik ott voltak szombaton), fantasztikus délutánt töltöttünk el együtt, önfeledt vidámságban, játékosan. Ki csak pihengetve, napsugarakban fürdőzve, ki aktívan végig teljestve a feladatokat.

Számunkra minden egyes újabb piknik megszervezése, nagy kihívással, élménnyel és várakozással teli. Éppen ezért boldogság látni, azt a sok vidám gyermeket és felnőttet, amint részt vesznek a játékokban. Jó érzéssel tölt el, hogy a szomszédban lakó nagyi unokái ugyan nem Taksonyban élnek, de ki nem hagynák ezt a napot, az unokahúgom (5 éves) már egy héttel előtte azon tanakodik hányszor megy végig a pályán a jól megérdemelt jutalom csokiért és almáért. Aki egyszer kilátogatott a rendezvényünkre biztosan ott lesz következő alkalommal.

A nyolc állomáson lévő feladat a környezetvédelem jegyében zajlott. Környezet szennyező manó -KÖSZE MANÓ- megszennyezte vizeinket, a levegőt, földjeinket, a résztvevők feladata volt megmenteni az elemeket. Az "Érzékek Birodalmában" csak a tapintásunkra hagyatkozhattunk, mint a "Titkos doboz" állomásán. Itt kezünk segítségével fel kellett ismerni a különböző erdőben fellelhető növényeket,állatokat, és kiválogatni a szemetet. Meg kellett szabadítani a vizeinkben élő halakat a sok szennyező hulladéktól.Volt ugróiskola, célbadobás, szelektív hulladékgyűjtéssel egybekötve. A "Tündérpor" megszerzésével az erdőt menthették meg.

A sorversenyek kitalálásában és levezénylésében most is segítségünkre volt G Németh Irén. A verseny a tavasz jegyében zajlott. Volt ott virág ültetés, fa felvirágoztatás, tojás költés, madár reptetés, és még számos vicces, érdekes feladat.  Gyermekek és felnőttek egyaránt játszottak, szurkoltak.

Ezúton is köszönjük szépen Irénnek, hogy minden alkalommal részt vesz a piknik megszervezésében és lebonyolításában!

A délutánt számháborúval zártuk, ami a gyermekek egyik nagy kedvence. Hát befejezni sem könnyű, mert hangos kántálással követelik az újabb és újabb fordulókat.  Sajnálatukra annak is véget kellett vetni.

Köszönjük mindenkinek a részvételt! Köszönjük a lelkesedést, a nevető arcokat!

Várunk Mindenkit szeretettel az őszi piknikre, amire már újabb ötletekkel készülünk!

Hamarosan képekben is !