Együtt derűs szívvel a közösségért és önmagunkért!

Vidám Nők Klubja

Taksony
06204485421
vidamnokklubja@gmail.com

A Föld napja - szemétszedés

2013.04.26 07:51

Mi Vidám Nők is csatlakoztunk a Közútkezelő Zrt. programjához. A Föld napja alkalmából szemétszedést hirdettek.

Így a szombati piknik előjátékaként próbáltuk megszabadítani a Csati erdőbe vezető utat a "kihelyezett" szeméttől. Sajnos ez lehetetlen volt! Felháborító, hogy egyes emberek hulladék lerakónak tartják az erdőt! Azon kevés részét is, ami megmaradt nekünk természet kedvelő embereknek. A háztartási hulladéktól kezdve, az építési törmelékig, minden megtalálható volt, autógumi, akkumulátor, számos igen szennyező hulladék. Kérdem én, az ilyen emberek (bár én annak nem nevezném őket!) mit csinálnak szabadidejükben? Eljárnak vajon síelni a téli időszakban, nyáron fürödni a Balatonba, vagy jöjjünk közelebb, kisétálnak a Tanösvényhez, elmennek plázába, játszóházba, moziba? Mit szólnának hozzá, ha a tenger partján, ahol éppen elnyúlnak "gyönyörő" szeméthegyek borítanák a homokot, síeléskor a kidobált hulladékot kellene kerülgetniük, vagy játszóházban gyermekeik a szaros pelenka (elnézést a kifejezésért) és a savas akkumulátorok között vidáman nevetve töltenék a délutánt. Bizonyára felháborodva visszakövetelnék a kifizetett költségeket és súlyos szitkozódások között távoznának. Mi akik szívesen megyünk hétvégente gyermekeinkkel, például kutyát sétáltatni az erdőbe, piknikezni, biciklizni stb., mi sem szívesen látjuk az úton útfélen lepakolt hulladékot.

Megpróbáltuk a hulladék java részét zsákokba szedni, és autóinkat nem kímélve kihordtuk a tetemes mennyiséget a megbeszélt helyre, ahonnan elszállították.

Köszönjük szépen Mindenkinek, aki szombat délelőttjét áldozva, segített a szemét gyűjtésben! A szorgos apró kezeknek is, igen csak kivették részüket a munkából!

Sajnos Taksonyban kicsiny erdős terület van csak, ami a tulajdonosainak köszönhetően egyre rohamosabban fogy. Kérünk mindenkit vigyázzon rá!